De brouwerij
Brouwerij Waesu is geboren. Brouwmeesters Alexander en Pieter stellen met trots voor:
De verzameling mout op zolder:
De schrootmolen (in een aparte kooi, ooit volière):
De trechter van de schrootmolen:
De geschrote mout wordt op fijnheid gesorteerd. Met de fijnste bloem wordt gerstebrood gebakken.
Overzicht van de brouwinstallatie. Een warm water ketel mankeert nog.
De kookketel. Hierin maken we het beslag. Bij het maischen wordt er natuurlijk nog niet gekookt.
De kookketel is voorzien van een roerder met grote reductie om oxidatie te vermijden.
De filterplaat met siliconenrand en handvat, deze ligt in de filterkuip/koelketel.
Het hart van de brouwerij, de voedingsgeschikte pomp met inox pomphuis:
De filterblok:
De voedingsslangen met inox koppelingen, van brouwland:
De 50l gistvaten met waterslot:
De kroonkurkmachine:
De gevel van het brouwkot:
Het gereedschap: digitale thermometer, kroonkurkmachine, hevel, roerstok, maatbeker, beslagschep, weegschaal & refractometer:
De grondstoffen: melkzuur, jodium zetmeeltest, hopzakjes, kroonkurken, korrelgist.
Hoppellets: Cascade, Northern Brewer, Target, Challenger.
[…] Mijn brouwinstallatie: Wie niet drinkt sterft De brouwerij […]
Kan nie wachten om te proeven! Way to go!!
Dat ziet er meer dan veelbelovend uit. Redelijk professioneel begin. ik zie uit nar de eerste proefresultaten!
Inderdaad Eric, dat is wel iets anders dan “in onzen tijd”. En toch hadden we een goed bier! Wat moet dit dan niet worden?
P.S. Zo een installatie kunnen ze niet tonen bij de Bierminners….
Zalig ! Volgens mij hebben jullie wel iets meer van die 50l gistvaten met waterslot nodig ….
Wanneer kunnen we intekenen op een bak ?
ik popel om te proeven.
Je mag al een baksken opzij zetten
Dat Inbev maar al begint te sudderen en te beven!
Wanneer is het eerste brouwsel klaar?
Mooi mooi, en ik sluit me bij mijn voorgangers aan: wanneer, o wanneer, kunnen we een eerste degustatie noteren?
mjam mjam, stijn,
ik hoorde in de wandelgangen dat ze hun bier gaan voorstellen op jaarmarkt…. nog een 10 tal dagen wachten dus
laten we eerlijk zijn, dit is pas een biervereniging!!!
hallo,
Mag ik vragen waarmee jullie uw roerwerk aandrijven?
Proficiat met jullie brouwerij en installatie! Mooi!
Brouwen is ook bij jullie een échte passie zo te zien.
Brouwgroeten, Geert (Brouwerij Donum Ignis – Sinaai-Waas)